Home » Ontwerp & Engineering

Heeft u Elektronische ontwerp of Engineering expertise nodig? Bij Limtronics bent u op het juiste adres.

Wij analyseren uw opdracht en komen met een projectvoorstel op maat.

Voor volgende expertise gebieden kan u bij ons terecht.

 

Schema ontwerp

 

PCB Ontwerp

Prototyping

Test & Validatie

Aan de start van een nieuw ontwerp gaat er steeds  een concept studie vooraf. Ook hierin kunnen wij uw ondersteunen. Wij stellen de juiste vragen om zo tot een technische specificatie te komen. We maken eerst een functioneel blokschema dat als basis dient voor het ontwerp van het electronische schema. 

Waar nodig en mogelijk voeren we simulaties uit om zo vroeg mogelijk ontwerpfouten te localiseren en te vermijden.

Ook maken wij waar nodig nieuwe CAD symbolen aan voor de componenten waarvan de gegevens nog niet in de Bibliotheek beschikbaar zijn.

Ons standard ECAD tool is ALTIUM DESIGNER, Maar wij werken ook met KICAD en EAGLE.

Het onwerpen van de PCB kan starten nadat het Schema ontwerp is beeindigd. 

Eerst leggen we de mechanische eigenschappen van de printplaat vast. Zo moet er vastgelegd worden(zijn) welke wat de vorm van het PCB moet zijn (Outline). Vervolgens worden alle componenten geplaatst die mechanisch op een vaste plaats moeten staan. (Connectoren, Bedieningsknoppen, koelplaten,....). Daarna bepalen we hoeveel PCB lagen (Layers) er nodig zullen zijn en of er kritische signalen op de PCB komen (Lijnen met bepaalde impedantie specificatie of met een gelijke lengte specificatie. (Matched Lenght)

Nadat het PCB klaar is moet  het bestukt en getest worden. ook hier kunnen wij u van dienst zijn. Of wij bestukken uw Prototype PCB zelf, of bij meer complexere PCB's zorgen wij voor alle data zodat het PCB extern bestukt kan worden.

Na het bestukken van het PCB start de testfaze.

Vanaf het eerste moment wordt er een "defect" list bijgehouden zodat bij een eventuele volgende ontwerp ronde, alle opmerkingen meegenomen kunnen worden, en er niets vergeten wordt. Deze lijst bevat opmerkingen uit productie en uit test & validatie.

Eens er prototypes beschikbaar kan de test & valditatie faze beginnen. Wij testen het prototype uitgebreid en controleren of alle signalpaden aan de specificaties voldoen. 

Wij kunnen ook EMC/EMI pre-comformiteits testen voor u doen.

Bovendien begeleiden we u product indien gewenst bij de testen in  officiele testhuizen.

 

Heeft u vragen over onze diensten? 

U kan ook een boodschap achterlaten via onderstaand contactformulier.